Våra växter


Våra växter under ett år


I januari börjar vi skörda tulpaner. Välj bland många olika färger och former.  Vi skördar efter hand, så ni får alltid dagsfärska tulpaner!


På våren finns många olika sorters penséer, både storblommiga och småblommiga. Primula, Gyllenlack och Bellis finns också i sortimentet.


Vi strävar efter att ha så stort sommarblommsortiment som möjligt för att kunna tillgodose alla smaker.

I sortimentet finns bl.a. Hängpelargon, Torenia, Strandkrassing, Tagetes, Lobelia, Isbegonia, Fuchsia, Flitiga Lisa och mycket, mycket mera!


Prydnadsgräs i flera färger och former och olika bladväxter som passar jättebra i samplanteringar hittar ni också här.


Idag är det många som vill odla sina kryddor och grönsaker själva hemma i trädgården. För er som inte vill eller har plats för frösådder hemma, har vi grönsaksplantor, kryddor och örter till försäljning. I sortimentet hittar ni både vanliga grönsaker som tomat, gurka och squash, men här finns även Physalis, Stevia, Kronärtskocka och flera olika sorters chili.


Bland krydd- och örtsortimentet hittar ni Gräslök, Fransk Dragon, Isop, Gurkört, Lavendel, Timjan, Rosmarin och Oregano och mycket mera.


I perennagården hittar du det mesta, både gamla godingar, men även nyheter. Vi har även buskar, rosor, klätterväxter och bärbuskar. Det som inte finns i vårt sortiment kan vi ta hem på beställning.


På hösten kan ni hitta många olika sorters höstfägring. Välj bland olika sorters Alunrot, Höstaster, Prydnadsgräs och mycket mera. Självklart finns det även Ljung och Bollkryss.


På senhösten tillverkar vi många olika gravsmyckningar och kransar och i december har vi stora lökar av Amaryllis som vi driver själva till försäljning. Självklart har vi många andra julblommor och vi gör även julgrupper. Vi tar även upp beställningar på julgrupper.

Lökar & knölar


På våren har vi flera olika knölar till försäljning, som Dahlia och Liljor. Till hösten har vi mängder med tulpaner, Pärlhyacinter, Krokus och många olika narcisser. Vi har även  många olika lökar till jul; flera olika Hyacinter och Amaryllis.

Inomhusväxter


Nu har vi äntligen, efter mycket efterfrågan, börjat med krukväxter för inomhusbruk!

Vi har både blommande och gröna växter, stort och smått.

Självklart har vi även ett sortiment av krukor.

Färdiga arrangemang finns, men det går även att beställa.


Potatis


Vecka 9 kommer sättpotatisen hem! I Årets potatis 2018 är Maria, en tidig potatis som vi hoppas ska smaka!


”Maria är en riktigt klassisk färskpotatis med svenskt ursprung. Sorten ger tacksamt hög avkastning tidigt på säsongen och lyser upp trädgårdslandet med vackra vita blommor. Med sin typiska färskpotatissmak och fasta konsistensen uppskattas i potatissorten i sommarköket. En lättodlad färskpotatis som smakar sommar vilket gör Maria till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Potatis för Fritidsodlare 2018”